tiistai 22. marraskuuta 2011

Haaveena iloiset työkaverit ja rehti pomo - ehkä arkistossa maan alla

Työterveyslaitos haastoi ihmisiä ideointitalkoisiin lokakuun lopulla. Tarkoitus oli työpaikoilla kirjoittaa ideoita muistilapuille, tökätä ne seinille ja tuoda kaikkien työntekijöiden ideat mukaan innovoimaan uutta.

Klikkaa kuva suuremmaksi.
Muun muassa Helsingin kirjamessuilla Työterveyslaitoksen ständillä käyneitä kehotettiin miettimään omaa unelmatyöpaikkaansa tussien ja muistilappujen avulla. Ajatukset kuplivatkin runsaina ja monipuolisina.

Messuilla suurimman äänisaaliin unelmatyöpaikan rakennusaineena saivat muodossa tai toisessa työkaverit ja työyhteisö. Reilu kolmasosa vastaajista piti näitä tärkeimpänä omissa unelmissaan. Työkavereiden toivottiin olevan ainakin mukavia, iloisia ja reiluja. Näyttäisi siis siltä, että jokainen meistä voi tehdä aika isonkin osansa siihen, että pääsemme lähemmäs unelmatyöpaikkojamme: hymyä huuleen, sillä päästään jo pitkälle.

Seuraavaksi tärkeintä kuplien määrän perusteella oli hyvä esimiestyö. Rehtiä pomoa ja rakentavaa palautetta toivottiin useassa lappusessa. Myös tasa-arvoisuus ja se, että työpaikka oli avoin uusille luoville ideoille, saivat kannatusta. Vastauksia tuli monia muitakin, mutta ainakin allekirjoittaneen mielestä mielenkiintoista oli se, että hyvä palkka mainittiin ainoana tekijänä vain kahdessa kuplassa.

Mainittakoon muuten, että myös hieman tarkempia vastauksia saatiin. Näihin kuuluivat muun muun muassa seuraavat: "Ratsupoliisi, koska saa ratsastaa", "Arkistoissa maan alla" ja "Henkilöstöpäällikkö".

Jos vastaamiseen olisi käytettävissä yksi liimalappu, mitä sinä vastaisit kysymykseen, millainen on sinun unelmatyöpaikkasi? Motivoituneet työkaverit ja johtamistaidoilla siunattu pomo toimisivat ainakin minuun. Nyt kun asiaa mietin, taitavat nuo asiat melko hyvin täyttyä nykytyössäni... Ei huono juttu ollenkaan.

P.S. Lukekaahan myös Työpiste-lehdestä Työterveyspäivien koottuja kuplakommentteja.


Jussi Koivisto
Kirjoittaja on Työterveyslaitoksen verkkotoimittaja, joka ylläpitää tätä blogia ja on muuten edellisen kirjoituksensa jälkeen kantanut sen unelmoimansa sohvan työpaikalleen.

2 kommenttia:

  1. meillä jopa yksi kirjoitti kuplaan..eli minä työsuojeluvaltuutettu..:)

    VastaaPoista
  2. Harmillista. Se on kai se tyhjän muistilapputaulun pelko. Jos olis 20 lappua laitettuna, lisääminen olisi helppoa, mutta toisen kuplan kiinnittäminen on jo paljon vaikeampaa...

    VastaaPoista